Importantíssima victòria de la Unió Esportiva Mataró Homs en el partit que va tenir lloc el dissabte dia 11 a la tarda al Palau Josep Mora corresponent a la jornada 21 de la lliga EBA que l’enfrontava al Vic. I és que els mataronins afrontaven un triple repte en el matx que els enfrontava al fins aleshores líder de la classificació: aconseguir la victòria, superar el bàsquet average i, amb aquestes dues premises, enfilar-se fins al liderat de la lliga EBA. I així va ser.

El Palau Josep Mora va ser el de les millors ocasions, amb molt de públic tant de l’afició local, que va respondre a la crida del club per donar suport a l’equip, com de la visitant, ja que una nodrida expedició del Vic va omplir una part de les grades del Mora per animar a l’equip blanc i vermell. I el partit va respondre al gran ambient que es va viure a la grada, ple d’alternatives, emoció i jugades espectaculars.

Dos triples, un per banda, encetaven el matx i ja feia preveure com en seria de disputat. Després d’un primer intercanvi de cistelles, el Vic va aconseguir el primer avantatge (8-15), però la reacció dels homes de Charly Giralt no es va fer esperar i van poder tancar el primer quart amb empat a 20.

El segon període va seguir la mateixa dinàmica, amb un Vic que tornava a distanciar-se en el lluminós sota la batuta d’un excel·lent Jordi Boix, que no tan sols anotava sinó que repartia joc amb una rapidesa i eficàcia esplèndits. Amb un 26 a 33 pel Vic, els mataronins van aconseguir tornar a ajustar el marcador (31-33), però un parcial de 2 a 7 abans del descans tornava a donar un avantatge de 7 punts per l’equip visitant: 33-40.

A la tornada de vestidors, el Vic va continuar eixamplant la distància en el marcador i es va arribar a posar 11 amunt: 38-49. Els grocs no podien aturar l’atac blanc i vermell novament liderat per un Boix que s’enfilava fins als 14 punts. Però els mataronins van aconseguir ajustar la defensa i amb un joc coral en atac van anar retallant distàncies per aconseguir capgirar el marcador just abans d’acabar el quart: 57-55.

La Unió Esportiva, amb dinàmica positiva i amb la grada exercint de 6è home, ja no van deixar d’anar per davant en el marcador. Primer amb petits avantatges que oscil·laven entre l’1 i els 4 punts, però que finalment van aconseguir eixamplar liderats per un inspiradíssim Juanola, que anotava o assistia amb tota impunitat. La gasolina del Vic es va acabar i els mataronins van tancar el matx amb un clar 77 a 69. Un resultat que supera l’average amb el Vic (allà es va perdre 68-65) i que situa els homes de Giralt com a líders de la lliga EBA, això sí, empatats amb el Vic amb 18 victòries i 3 derrotes.

Juanola, líder ben acompanyat

Pel que fa a les actuacions individuals, tornar a destacar l’actuació de Jordi Juanola que es va enfilar fins als 23 punts amb 32 de valoració. El van acompanyar Ariño amb 12, i Cànovas i Toure amb 9 punts. Per part del Vic, destacar l’actuació del seu base Jordi Boix, que va anotar 20 punts i va aconseguir una valoració de 31.