23 punts, 4 triples, 4 rebots i 4 assistències. Formidable. El base mataroní Marc Traver va dirigir la victòria de la Unió Esportiva a la pista del Valls. No era fàcil. La UE Mataró-Germans Homs havia de superar el campió d’un altre dels grups de la Lliga EBA, a domicili i a un únic partit, per accedir a les fases finals d’ascens a LEB Plata. I l’equip mataroní ho va fer.

Més enllà de la brillant actuació de Marc Traver, va ser un triomf de la força col·lectiva que transmet l’equip entrenat per Charly Giralt. Tots els jugadors que van disputar més d’un minut van aportar punts. Destaquen els 23 del base però també els 12 d’Amir Marquis Warnock, adornats de manera fastuosa amb una extraordinària xifra de 15 rebots. El jugador dels Estats Units va ser l’amo i senyor de la pintura.

La resta de components de la plantilla també van interpretar a la perfecció el paper que tenien assignat per tal que l’estratègia operativa del seu equip fos superior a la d’un rival de gran entitat, com el Valls. L’equip local es va veure superat en tot moment a partir del segon quart (13-8 al final dels primers minuts). El parcial de 8 a 27 abans del descans ja era un clar indicador de com anirien les coses. El 10 a 23 del tercer quart deixava el partit totalment de cara pel conjunt de Mataró (40-58).

El Germans Homs va mantenir el to durant els darrers minuts per certificar el seu accés a les fases d’ascens a LEB Plata (66-78). L’equip de la capital del Maresme està firmant una temporada històrica. No és fàcil, en plena pandèmia, mantenir la regularitat i els nivells de concentració i activació que està exhibint el conjunt de Charly Giralt. El viatge encara no s’ha acabat.

La fase final, a Salou

L’equip mataroní es desplaça a Salou per disputar la fase final de la Lliga EBA entre els propers 13 i 16 maig de 2021. La ciutat tarragonina és una de les dues seus designades per la Comissió Delegada de la Federación Española de Baloncesto (FEB) per acollir, juntament amb València, aquest tram final de la competició, en què hi participaran un total de 16 equips que buscaran les 5 places d’ascens en joc.

 

Enquadrats al G1, els mataronins s’enfrontaran al CB Fuenlabrada, al Sant Antoni Ibiza Feeling i a l’Ucoga Seguros Chantada.