Després d’encadenar 5 victòries consecutives, l’Homs UE Mataró Femení Maresme va encaixar la tercera derrota del curs contra un dels rivals directes de la zona alta de Lliga Femenina 2, el Segle XXI. El partit disputat al Palau Josep Mora el dissabte, dia 3 a la tarda, corresponent a la jornada 10, es va decantar del costat de les barcelonines després d’un molt desencertat darrer quart de les noies d’Albert Illa. Al final, 68-73 amb el mal regust de la derrota però amb la sensació d’haver competit bé i lluitat fins a l’últim instant.

I és que el partit de dissabte, com era de preveure, va ser molt igualat des del començament. El primer quart, el més anotador de tots, se’l va endur el Segle XXI per un escàs marge: 23-24. Les barcelonines van aconseguir un primer avantatge important de 7 punts (9-16), però les grogues van reaccionar per acabar ajustant el marcador abans de la primera aturada.

El segon període va tornar a ser molt igualat, però en aquesta ocasió va caure de costat groc. Un 19-17 permetia a les noies d’Albert Illa anar-se’n a vestidors amb un avantatge mínim: 42-41. El tercer quart va ser clarament mataroní. Després d’uns primers intercanvis de cops, l’atac de l’UEM va començar a carburar i la defensa ofegava els intents del Segle XXI. Del 50-48 es passava al 59-48 a 2 minuts per acabar el penúltim període, però les barcelonines serien capaces de reaccionar i tornar a retallar distàncies i deixar-ho tot obert de cara a l’últim embat: 61-55.

Aprofitant el desencert en atac de les locals, les noies del Segle XXI van anar retallant distàncies fins a col·locar-se per davant en el marcador, encara amb 4 minuts per disputar-se (67-68). A un minut pel final, un triple de Laia Conesa de les barcelonines posava el 68-73 que al final seria definitiu. Tot i que no van deixar d’intentar-ho, les noies d’Albert Illa no van ser capaces de tornar a anotar i el Segle XXI es va endur el matx. Més enllà del desencert en el darrer quart, la diferència de rebots capturats (27 per 41) també és un dels factors que va fer decantar la balança per les visitants. Un aspecte important a corregir per art de les mataronines.

Marta Arbizu va tornar a ser el far anotador de la UEM-FM amb 13 punts, acompanyada d’Àngels Farré, Daniela López (9 punts cadascuna), Mireia Poyato i Mireia Daura (amb 8 i 7 punts respectivament).