La Unió Esportiva va iniciar la temporada amb una derrota molt ajustada en el partit disputat al pavelló de Fontajau, contra el Bàsquet Girona B.

Els de Charly Giralt van tenir l’última possessió, a 5 segons per acabar el partit, per fer un últim llançament triple que no va entrar. Al final, derrota per un ajustat 79-77.

Els mataronins van entrar bé en el partit, i amb un Jordi Juanola molt inspirat aconseguien un primer avantatge de 6 a 13. Però la reacció local no es va fer esperar i amb un parcial de 15-2 giraria el marcador com un mitjó. S’arribava, doncs, al final del 1r quart amb un ajustat 21-19.

La igualtat va ser la tònica dominant del 2n període, en el que els locals van aconseguir una màxima diferència de 5 punts, arribant-se a la mitja part amb un -4 pels mataronins (43-39).

El tercer període s’iniciava amb un màxim avantatge de 7 punts pels gironins, ràpidament eixugat pels grocs que enfrontaven el darrer quart amb només un punt de desavantatge: 60-59.

La igualtat va seguir dominant el lluminós de Fontajau, però una cistella dels locals a 36 segons pel final posava un 79-74 que semblava definitiu. Però a 12 per acabar el partit, Viñallonga va clavar un triple i una defensa aferrissada dels de Giralt provocava una pèrdua a 5 segons pel final que va donar una última opció als grocs. El llançament de Solé, però, no va voler entrar.

Pol Cànovas va ser el més valorat de la UEM amb 9 punts i 9 rebots i un més 16 de valoració. Pel que fa a l’anotació, quatre jugadors van arribar als dobles dígits: Juanola (15 punts), Martí (12), Ariño (11) i Solé (10).