Els nens i nenes de la Unió Esportiva Mataró van escriure una carta als Reis d’Orient en la que demanaven poder tornar a competir. El 12 de desembre es va difondre per les xarxes socials del club i va tenir una gran repercussió mediàtica.

La carta anava dirigida a Melcior, Gaspar i Baltasar, però a les xarxes socials es mencionen a 3 persones vinculades amb el bàsquet o amb l’esport català: el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el secretari general de l’esport Gerard Figueras.

I què diu la carta, que signen els nens i nenes de l’entitat? Doncs que el que més els agrada és jugar a bàsquet, que saben que la salut és el més important, però reclamen poder tornar a competir.

La reivindicació en forma de carta als Reis ha estat una idea creada des de la direcció esportiva, que compta amb el suport de tots els estaments de l’entitat, i que ha estat secundada per altres clubs i esportistes de Catalunya.

Repercussió als mitjans de comunicació

La iniciativa a tingut repercussió als mitjans de comunicació. Primerament a nivell local, Mataroaudiovisual va publicar la notícia al seu portal mataroaudiovisual.cat.

https://mataroaudiovisual.cat/noticia/esports/la-ue-matar%C3%B3-demana-als-reis-el-retorn-de-les-competicions-de-base

En segon lloc el diari esportiu Mundo Deportivo també es feia ressò de la iniciativa publicant la següent notícia.

https://www.mundodeportivo.com/baloncesto/basket-feb/20201219/491177583513/la-peticion-a-los-reyes-de-los-ninos-de-la-ue-mataro-jugar-en-enero.html

Finalment, el programa Planta Baixa de TV3 també mencionava la notícia i entrevistava en directe a Dani Poza, com podeu veure a les imatges.