La Unió Esportiva Mataró Homs i el Mataró Parc Boet van enfrontar-se el dissabte a la tarda a Valldemia, seu provisional dels taronges, en partit corresponent a la jornada 18 de la lliga EBA. I l’equip local va imposar-se contra pronòstic als grocs per 68 a 65 després de 12 victòries consecutives dels unionistes en els enfrontaments directes.

Un derbi amb tots els ets i uts. El partit va tenir tots els al·licients i emoció que corresponen a la rivalitat entre els dos primers equips de bàsquet masculí de la ciutat, que a més a més va acabar amb un final somiat per la parròquia taronja: amb empat a 65, Bernat Álvarez es va treure un triple de la butxaca quan sonava la botzina del final del partit que donava la victòria al Mataró Parc Boet.

El Boet va sortir més endollats i passats els primers 5 minuts dominaven 15-8, però els grocs (dissabte de negre) van reaccionar i amb un parcial de 3-10 tancaven el primer quart amb empat a 18. A l’inici del segon quart els grocs van seguir amb la bona dinàmica amb la que havien acabat el primer i amb un Ariño i un Junaola inspirats van escapar-se en el marcador 23 a 30. Un temps mort del Boet va fer canviar el partit com un mitjó. L’atac groc es va encallar i els taronges va aconseguir un parcial de 17 a 1 que els donaria el màxim avantatge, 40-31, per arribar al descans amb un 40-33 que ho deixava tot obert pels següents 20 minuts.

A la tornada de vestidors, l’atac que es va encallar va ser el taronja, que només va aconseguir 3 punts en tot el tercer quart. La Unió Esportiva, més regular durant tot el partit, en va fer 15 i enfrontava el darrer període amb un avantatge de 5 punts. Un triple d’Ariño només començar el darrer període feia pensar que es repetiria la història, i que després de 12 victòries consecutives grogues arribaria la 13. Però el Mataró Parc Boet va ser capaç de sobreposar-se a l’adversitat i va anar retallant distàncies fins que es va arribar als últims 17 segons del partit amb empat a 65.

Un ‘buzzer beater’ espectacular

Jordi Juanola va aconseguir empatar el partit després de rebre una falta i anotar un dels dos tirs lliures que va disposar. Amb 65 a 65 i 17 segons per acabar, els taronges van fer un atac posicional que els unionistes van aconseguir defensar bé, sense permetre cap llançament. Però llavors va aparèixer Bernat Álvarez, el base del Boet, que amb un llançament frontal des de 8 metres aconseguia un espectacular triple sobre la botzina que donava la victòria a l’equip local.

Un gran partit que no va decebre a ningú i en el que van destacar en l’aspecte anotador Antonio Ruiz (amb 17 punts) i Javier Rodríguez i Albert Serra (amb 13 i 10) per part taronja, mentre que per part unionista Juanola destacava amb 17 punts, acompanyat de Gerbert Martí i Ignasi Ariño amb 12 i 11.